Waar moet je opletten bij de aanschaf van een nieuwe telefoon?

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder. Bij vele zit de smartphone vastgeplakt aan hun handen. De telefoon wordt behandeld als kindje. Toch zit ongeluk in een klein hoekje. Je kunt vallen, struikelen of gewoon je telefoon uit handen laten vallen. Dit is voor vele mensen een ramp. Ter plekke wordt er dan vaak een oplossing gezocht. Laat je je telefoon vallen tijdens een dagje shoppen in Den Haag? Dan ga je gelijk naar telefoon reparatie den haag. Idem dito voor andere steden. Is je telefoon niet meer te redden? Dan ga je gelijk op zoek naar een nieuwe. Hieronder een paar tips waarop je moet letten bij de aanschaf van een nieuwe telefoon.

Budget vaststellen

Het allerbelangrijkste is dat je trouw blijft aan je eigen portemonnee. Ga dus niet op zoek naar telefoons die buiten jouw budget vallen. Kijk gewoon even goed wat jij hebt te besteden en maak met jezelf een prijsafspraak. Stel een grens qua prijs die je niet mag overschrijden Hierdoor kun je ook beter filteren. Laat je niet verleiden door de verkooppraatjes van een medewerker in een telefoonzaak of de leuke aanbiedingen die alsnog duur zijn. Hier krijg je later gegarandeerd spijt van.

Abonnement, simlockvrij of los toestel?

Nu je een budget hebt vastgesteld, kun je gaan beslissen in welke vorm je het toestel wil bestellen. Bij een los toestel betaal je in één keer de volledige prijs voor je telefoon. Een nadeel is dat dit in een klap veel geld kan zijn. Bij een abonnement betaal je hetzelfde bedrag, maar dan verspreidt over de maanden van je abonnement. Wat onhandig hierbij kan zijn, is dat als je telefoon duurder is dan 250 Euro, je een BKR-geregistreerde lening krijgt. Dit kan invloed hebben op leningen in de toekomst. Ook bestaat er een kans dat als je je telefoon laat vallen tijdens je abonnementsduur, je deze nog moet afbetalen.

Specificaties

Om het keuzeproces makkelijker te maken, is het belangrijk om na te gaan welke functies jij belangrijk vindt bij een telefoon. Vind je fotografie erg belangrijk? Dan is de camera erg belangrijk. Hierdoor kun je dus gaan kijken welke telefoon de beste kwaliteit camera heeft. Let wel op, telefoons met een goede lens en hoog beeldkwaliteit zijn vaak duurder dan andere telefoons. Als je spelletjes belangrijk vindt, kies je eerder voor een telefoon met een groot scherm en voldoende werkgeheugen. Ook is het hierbij belangrijk dat de batterij lang meegaat. Gebruik je jouw telefoon voor zowel werk als privé? Kies dan voor een smartphone waar 2 simkaarten in kunnen.