Veilig trampoline springen met de kids!

Bij heerlijk weer hoort lekker in de tuin loungen. Maar die kids kunnen nooit stil zitten of wel? Nou daar heb ik afgelopen zomer al de oplossing voor gevonden. Een prachtige ‘trampo’ om op te springen. Mijn kids konden de afgelopen zomer al hun energie ermee kwijt. Ik heb wel verschillende accessoires toegevoegd aan mijn trampoline, om mijn kids te beschermen. Het blijven toch redelijk gevaarlijke dingen die trampolines. Veilig trampoline springen is echt een must. Ik heb voor mijn kids gekozen voor een ronde trampoline. Hiervoor heb ik gekozen omdat er genoeg ruimte in mijn tuin aanwezig is. Een rechthoekige trampoline kan daarentegen weer in een kleinere tuin geplaatst worden. Dit past namelijk beter in de ruimte. Een ronde trampoline is dan weer wat veiliger dan een rechthoekige. Ik zal in mijn blog je helpen om een keuze te maken in het formaat, vorm en welke veiligheidsaccessoires je moet toevoegen aan je trampoline om hem veilig te maken voor de kids.

Formaat en vorm

Je hebt een groot aanbod in aantal trampolines. Je hebt ronde, rechthoekige, inground en gewoon bovengrondse trampolines. Inground betekend dat het in de grond geplaatst wordt door bijvoorbeeld een gat te graven. Ik heb ervoor gekozen om een bovengrondse aan te schaffen omdat ik geen groot gat in mijn tuin wilde graven. Wat ik verder nog belangrijk vond aan mijn ‘trampo’ is dat deze niet te veel ruimte in nam. Ik heb ervoor gezorgd dat ik nog genoeg beweegruimte heb in mijn tuin. Denk hier dus goed bij na voordat je er een aanschaft. Verder kun je een rechthoekige trampo overwegen als je minder ruimte in je tuin aanwezig hebt. Een ronde is daarentegen wel veiliger. Een ronde trampo zorgt er namelijk voor dat je makkelijker terug naar het midden kunt springen.

Veilig trampoline springen

Ik ben groot voorstander van veiligheid. Zo heb ik ervoor gezorgd dat de kids niet op de grond kunnen vallen door een veiligheidsnet te plaatsen. Dit zit aan alle zijden om de trampoline heen. Zo kunnen de kids niet van de trampoline af vallen. Verder zitten er trampoline- en randkussens op. Deze zorgen ervoor dat de kids niet op een hard onderdeel kunnen vallen tijdens het springen. De veiligheid van de kids tijdens het spelen is erg belangrijk. Overweeg dus om een veel maatregelen te treffen op het gebied van veiligheid. De veiligheid van de kids is immers erg belangrijk.