Tijd besparen in het huishouden doe je zo

We hebben allemaal een druk leven. Naast een fulltime baan proberen we ook nog een sociaal leven te onderhouden. Daarnaast proberen we ook nog gezond te eten en voldoende te bewegen. Hier bovenop komt ook nog eens het huishouden. Opruimen, koken, schoonmaken, afwassen, ga zo maar door. Doordat we al weinig tijd hebben zou het fijn zijn als we wat meer tijd voor leuke dingen over zouden houden. Met een paar kleine aanpassingen kan je al heel wat tijd besparen. Wil je weten hoe je minder tijd kan besteden aan het huishouden, met hetzelfde resultaat? Lees dan even verder. In dit blog geven we twee voorbeelden van tijdbesparende tips voor het huishouden.

Strijken

De meeste mensen hebben een hekel aan het strijken van hun kleding. Het kost veel tijd en als je het te gehaast doet ben je nog verder van huis. Haastig strijken kan helaas ook brandwonden veroorzaken. Door bepaalde kleding in droger te laten drogen bespaar je al veel tijd, doordat het er kreukvrij uitkomt. Helaas werkt dit niet voor elk soort kleding. Overhemden worden vaak gedragen en moeten helaas wel gestreken worden. Met een gekreukt overhemd ga je niet zo snel de deur uit. Het wassen en strijken van overhemden neemt wekelijks dus best veel tijd in beslag. Gelukkig is hier een oplossing voor. Tegenwoordig bestaan er strijkvrije overhemden. Bij deze overhemden hoef je je helemaal niet druk te maken om kreukels. Het niet hoeven strijken van overhemden kan ik veel huishoudens tijd besparen, dus strijkvrije overhemden kunnen een hele waardevolle aankoop zijn.

De douche schoonmaken

We douchen allemaal dagelijks. Dit doen we om ons weer schoon te voelen, maar ook omdat het gewoon heel lekker is. Helaas komt er bij het douchen ook wat schoonmaak werk kijken. Des te vaker je doucht, des te meer kalk er achterblijft in je badkamer of douchcabine. Woon je met vier mensen in een huis en douchen zij allemaal minimaal 1 keer per dag? Dan sta je waarschijnlijk ook regelmatig je badkamer te boenen. Dit is niet een van de leukste werkjes en het neemt veel tijd in beslag. Gelukkig kan je hier door een kleine verandering al veel tijd mee besparen. Ben je klaar met douchen? Zorg dan dat het water van de muren, doucheramen en de vloer weg worden gehaald. Als al het water meteen het putje in gaat, dan blijft er ook veel minder kalk over. Wanneer je hele gezin dit braaf doet na elke douche beurt, dan hoef jij je badkamer weer wat langer niet te boenen. Het is een kleine moeite die veel tijd kan besparen.