Hoe beveilig je een compleet winkelcentrum?

Een winkel beveiligen kan al heel lastig zijn. Laat staan een compleet winkelcentrum. Met meerdere in- en uitgangen. Met toiletten, bergruimtes en een parkeergarage. Pff, wat een klus! Maar het is echt mogelijk. Door op strategische plaatsen camera’s op te hangen, door alle deuren te voorzien van alarmsystemen en natuurlijk door het gebruik van mistmachines. Zeker wanneer het winkelcentrum ook nog eens voorzien is van een pinautomaat, ligt een ramkraak altijd op de loer. Maar met goede mistmachines zorg je ervoor dat de dieven alleen de auto total loss rijden en dan geen hand voor ogen meer zien. Je hebt dan een dusdanige hindernis ingebouwd dat iedere potentiële dief zich wel twee keer zal bedenken voor hij (of zij) een inbraak probeert te plegen.
Mistmachines

Alle winkels ook nog apart beveiligen, is dat echt nodig?

Helaas wel. Je komt er niet met alleen een centraal alarmeringssysteem. Inbrekers zijn vindingrijk en zullen misschien ooit een zwakke plek in het grote systeem weten te vinden. Wat als ze dan alsnog jouw winkel leeghalen? Het is dus altijd verstandig om ook een eigen beveiligingssysteem te gebruiken. Als het ene systeem een storing heeft, dan heb je altijd het andere systeem nog. Dat geeft toch een veilig gevoel. Anders slaap je er nooit meer van!

Winkeldiefstal is ook al een probleem

Wat mensen tijdens openingstijden allemaal durven te flikken, je snapt er soms helemaal niks van. Je doet je best door poortjes te plaatsen en door verfpakketjes in verpakkingen te doen. Ook elektrische alarmen en ogen in je achterhoofd kun je goed gebruiken. Maar toch weten deze personen met jouw spullen zó de winkel uit te lopen. helaas kun je tijdens openingstijden geen mistmachines inzetten. Want dan is niet alleen de dief, maar ook jij en de rest van je winkelend publiek in een klap gedesoriënteerd.

Of toch wel tijdens openingstijden?

Banken en juweliers maken wel gebruik van mistbeveiliging tijdens openingstijden. Als de mistmachines dan af gaan, ga dan vooral plat op de grond liggen en wacht tot de mist weer wegtrekt. Als jij geen kwaad in de zin hebt, zul je misschien flink schrikken, maar er zal je verder niks overkomen. Sterker nog, je kunt daarna gewoon weer door met winkelen. Je zal verder geen last hebben van de mist. Geen pijnlijke ogen, geen moeite met ademen en geen vieze kleding. Je hebt alleen een paar minuten in een mistige wereld geleefd. Da’s nog eens een verhaal waar je mee thuis kunt komen!