Kies voor een refurbished printer: handig voor op de zaak

Weet u niet goed welke printers u moet kopen, omdat u tussen alle dure printers niet meer weet welke nu een goede is? In zo een geval kan een refurbished printer een juiste oplossing zijn. Dit soort printers kunnen tot wel 90% goedkoper zijn dan nieuwe printers. Daarnaast zijn ze ook eens een stuk duurzamer in gebruik dan nieuw printers.

Wat is een refurbished printer nu precies?

Bij het horen van de naam refurbished printer heeft niet iedereen gelijk een associatie. Wat is het dan precies? Een refurbished printer is een printer die al gebruikt is en wordt hergebruikt. De printer was eerder teruggestuurd en is vervolgens compleet herzien en schoongemaakt. De onderdelen die niet meer goede werkten zijn vervangen. Zodra de printer weer gemaakt is en goed werkt is het een refurbished printer.

Hoe ziet dit proces er dan uit?

Het proces bestaat uit 6 verschillende stappen. Hieronder worden deze kort omschreven.

  • Eerste controle: het apparaat wordt voor de eerste keer grondig ge├»nspecteerd.
  • Renoveren: de defecte onderdelen worden vervangen of gemaakt.
  • Tweede controle: zodra de defecte onderdelen geplaatst zijn, wordt er een tweede controle uitgevoerd. Nu kan worden nagegaan of de printer weer optimaal werkt.
  • Reinigen: Als het apparaat de tweede controle heeft doorstaan, kan deze een reinigingsbeurt krijgen. Dit zorgt ervoor dat de printer er weer als nieuw uitziet.
  • Waarde bepaald: op basis van de product conditie wordt bepaald hoeveel het apparaat waard is.
  • Verkoopklaar: het apparaat wordt verkoopklaar gemaakt.

Refurbished printer of een goedkope nieuwe printer

Een refurbished printer heeft een aantal voordelen ten op zichte van een nieuwere goedkopere printer. Een refurbished printer heeft veel meer kwaliteit en snelheid in zich dan een goedekope en nieuwe printer. De aanschafwaarde van de refurbished printer ligt dan wel wat hoger, maar op de lange termijn zal de refurbished printer veel aantrekkelijker zijn.  De kosten per afdruk liggen namelijk lager dan bij de goedkope nieuwe printer. Dus voor de lange termijn is de refurbished printer de beste optie.