Het samenstellen van kerstpakketten, de leukste klus van het jaar

De kerstpakketten voor de medewerkers samenstellen is in veel bedrijven een leuke afwisseling van het dagelijks werk. Maar hier staat tegenover dat het ook een tijdrovende klus kan zijn. Want als je voor het opdoen van ideeën voor het kerstpakket stad en land af moet reizen dan wordt het nog een hele exercitie om een leuk pakket samen te stellen. Gelukkig kan ook hier het internet tegenwoordig uitkomst bieden. Er zijn verschillende bedrijven actief die kant-en-klare kerstpakketten leveren, eventueel met verwerking van het logo van het bedrijf.

Wie heeft de verantwoordelijkheid voor de kerstpakketten?

In veel grotere bedrijven heeft de afdeling personeelszaken de verantwoordelijkheid voor de kerstpakketten. Soms wordt deze taak neergelegd bij het secretariaat. Het moet natuurlijk in een vroeg stadium duidelijk zijn wie er voor de kerstpakketten gaat zorgen zodat zeker is dat dit wordt opgepakt. Het zou jammer zijn als je er half december achter komt dat er geen kerstpakketten zijn besteld omdat niemand wist wie deze taak op zich zou nemen. Wijs hiervoor dus een verantwoordelijke aan en geef duidelijk aan wat het beschikbare budget is. Veel pakketten hebben een vaste prijs, soms kun je ervoor kiezen om zelf een pakket samen te stellen, zodat je precies weet of je nog binnen de marges van het budget blijft.

Het thema kerstpakket blijft populair

Veel mensen vinden het leuk als de inhoud van het kerstpakket een bepaald thema heeft. Een land kan bijvoorbeeld een thema zijn, zoals Italië, Spanje of de Balkan. Maar je kunt ook kiezen voor een bepaalde kleur die bij de verschillende items terug komt .Dit kan een echte kerstkleur zijn zoals rood of groen, maar je kunt ook kiezen voor goud, zilver of bruintinten. Onder het motto van ‘het oog wil ook wat’ is de uitstraling van het pakket immers ook belangrijk. Vaak wordt gekozen voor luxe artikelen die niet standaard bij de supermarkt te koop zijn. Denk aan luxe noten, een goede fles wijn of smakelijke luxe kaassoorten. Als je kiest voor ‘supermarktartikelen’ krijgen medewerkers misschien het idee dat ze dit pakket zelf ook bij elkaar hadden kunnen shoppen. Juist de verrassing die een kerstpakket moet zijn is daarmee tenietgedaan.

Waar ben je aan het goede adres voor een leuk kerstpakket?

Leuke kerstpakketten hoef je niet zelf samen te stellen, dat kun je met een gerust hart uitbesteden. Kerstpakkettenidee is een online bedrijf dat deze pakketten levert aan bedrijven. Je kunt je wensen kenbaar maken en het pakket wordt volledig naar wens samengesteld. Je kunt een keuze maken uit pakketten voor kerst van een bepaald vast bedrag. Dit is makkelijk als je niet te diep wilt nadenken over de kosten. Wil je graag zelf een pakket samenstellen dan kan dit ook bij diverse online bedrijven. Je kunt bij sommige bedrijven voor relatiegeschenken voor het kerstpakket artikelen bestellen die je kunt laten voorzien van het bedrijfslogo. Als je hiervoor kiest zijn je kerstpakketten ook een prima reclamedrager en daarmee ook heel geschikt om aan klanten en goede relaties te geven.