IT kennis heeft iedereen nodig

We leven in een wereld waar je eigenlijk niet meer zonder IT kennis kan. Tegenwoordig maken alle bedrijven gebruik van verschillende IT professionals binnen hun organisaties. Sommige bedrijven zijn volledig ingericht op IT en sommige bedrijven verlenen het als dienst. Voor elke werknemer binnen een bedrijf is het verstandig om te beschikken over enige IT kennis. In mijn blog op Mkboverzicht.nl vertel ik altijd alles over bedrijven. Vandaag een blog over de toepassingen van IT kennis binnen bedrijven.

IT kennis, de transitie die plaatsvindt

Als er bezuinigingen plaatsvinden binnen bedrijven zijn de opleidingsbudgetten vaak één van de eerste budgetten die worden gekrompen. IT kennis verbeteren wordt hierdoor een stuk lastiger. Wat duidelijk zichtbaar is, is de transitie van klassikaal leren naar continu leren. Dit houdt in dat er meer behoefte is aan het continu up-to-date houden van IT kennis. De huidige ontwikkelingen binnen deze technologie bieden veel bedrijven de mogelijkheid tot het gebruik maken van een extern platform. Op deze manier kan het continu blijven ontwikkelen van IT kennis met unieke voordelen worden vastgehouden.

Het 3C-model

Één van de pijlers binnen het continue leren en IT kennis is het 3C-model. Dit model onderscheidt drie succesvolle elementen binnen het continu leren. Cultuur, Capability en Commitment zijn de 3 C’s. In het verleden richtten organisaties zich alleen op de Capability, oftewel de kwaliteiten van het personeel. Dat is tegenwoordig anders, want van werknemers wordt ook verwacht dat ze de cultuur en de kernwaarden van hun werkgever begrijpen en toepassen. Commitment is een belangrijk begrip binnen continu leren, want IT kennis moet je altijd up-to-date houden. Je moet met een flinke dosis doorzettingsvermogen en met de wil om meer te leren aan de slag gaan.

De voordelen

Uit onderzoek blijkt dat er vele voordelen zitten aan dit proces. Omdat de kennis van internet technologie in bijna elk bedrijf worden gevraagd kan je haast niet zonder. Een werknemer is in staat om dingen sneller toe te passen en is daardoor voor 17% productiever dan een niet-IT gecertificeerde werknemer. Je omzet gaat hierdoor met 10% omhoog en de klanttevredenheid met 18%. De toewijding van personeel is een stuk hoger, waardoor het verloop met 7% wordt verminderd. Daarnaast is het online leren een mogelijkheid om de studietijd van personeelsleden met 21% te verlagen.

 

Continu blijven leren leidt dus tot significant betere bedrijfsresultaten. Het gebruik maken van een platform zorgt ervoor dat je als werkgever toegang hebt tot handige tools die het continu blijven leren gemakkelijk maakt. Voor zowel werkgevers als werknemers is dit ideaal.