Efficiënter te werk gaan, doe je met deze handyman tools

Goed gereedschap is het halve werk en zijn er tegenwoordig tal van handige tools ter beschikking voor de uitvoer van elke klus, groot of klein. Het leuke van deze gereedschappen is, dat je als gebruiker niet eens super ervaren meer hoeft te zijn om de klus tot een goed eind te brengen. Het is echter niet zo eenvoudig in de praktijk om snel achter het juiste gereedschap te komen. Zo moet men bij de aankoop of het huren wel de juiste uitleg van het personeel krijgen om het beste resultaat te bereiken.

Haakse slijper

Dit onmisbaar stuk gereedschap kan voor duizend en één doeleinden worden gebruikt en mag dus niet ontbreken in dit rijtje van handyman tools. Voor het snijden van tegels tot aan het wegschuren van roest, met behulp van de vele hulpstukken komt de haakse slijper altijd wel van pas.

Cirkelzaag

Wie tegenwoordig nog handmatig al het zaagwerk verricht, zal het gemak van een cirkelzaag zeker weten te waarderen. Of het nu gaat om een recht stuk eraf snijden of onder een hoek, met de vele instelmogelijkheden lukt het zeker wel. Wie het nog handiger wil, kan voor een snoerloze versie kiezen. Dat maakt het mogelijk om ook gewoon in de tuin of ergens “buiten” al het zaagwerk te verrichten zonder last te hebben van een snoer.

Een goede rolmaat!

Klein, maar onmisbaar in de toolbox van elke handyman, is de rolmaat vaak wel het eerste gereedschap welke gebruikt zal worden. Ze zijn nu eenmaal van het grootste belang om de klus goed aan te vangen en er zijn er verschillende versies verkrijgbaar. Die kan je handig aan jouw riem vastklikken of met een ingebouwd magneetje aan wat ijzerwerk bevestigen.

Waterpas

Zonder dit gereedschap zou menig klusje een hellend eindresultaat vertonen. Er zijn ook uitvoeringen te vinden die met behulp van laserlicht het evenwicht aangeven en die kunnen worden gebruikt voor grote ruimtes.

Winkelhaak

Bij de juiste afstanden hoort natuurlijk de correcte hoek en is de winkelhaak daarvoor nog altijd het beste stuk gereedschap. Zo op het oog bepalen of het nu wel om een rechte hoek gaat, zal in de praktijk niet zo gunstig uitvallen en je haalt met de winkelhaak alle twijfels weg.

Stofzuiger

Misschien wel wat vreemd in dit rijtje, maar na alle werkzaamheden moet alles weer keurig opgeruimd worden. denk maar aan alle stof en alle kleine restanten die verspreid komen te liggen. Wie een tapijtreiniger nodig heeft, kan die trouwens ook gewoon huren.

Belangrijk voor een handyman is het, dat alle tools en materialen voor een klus gewoon zelf overal mee te nemen zijn. Aanhangwagens voor al je gereedschap zijn er daarom in haast elk formaat te huur of te koop en kan je zo als handyman geheel onafhankelijk al jouw werkzaamheden verrichten. Ook belangrijk om mee te nemen bij het gebruik van elk gereedschap, zijn de veiligheidsvoorschriften omdat een ongeluk nu eenmaal in een klein hoekje schuilt.