Een gietvloerenboer vertelt je de voordelen van een gietvloer in huis

Vloeren zijn in een woning zeer belangrijk. Een vloer is medebepalend voor de inrichting van een woning dus moet je een vloer kiezen die bij je past. Je kunt een duurzame gietvloer gemakkelijk combineren met een strak uiterlijk van de woning. Ze worden vooral gebruikt bij moderne inrichtingen, maar kunnen in principe overal worden ingepast. Met een gietvloer wordt er in een woning een open effect gecreëerd, omdat alle ruimtes naadloos met elkaar verbonden worden.

Voordelen van een gietvloer

Een gietvloer leggen kan niet iedereen. Het is vrij eenvoudig, maar moet wel door een professional gebeuren. Zodra je weet welke kleur je wilt hebben, kunnen zij dit voor je maken en kan jouw nieuwe vloer worden gegoten. Hoe doen ze dat? De vloeibare substantie wordt over de bestaande (onder) vloer gegoten, waarna het met een soort kam gelijkmatig wordt verdeeld. Wanneer het egaal is verdeeld over de ruimte, wordt het secuur nagerold. Het materiaal moet natuurlijk goed drogen.

De voordelen? Doordat een gietvloer bestaat uit polyurethaan, is de vloer niet hard en zal ook niet koud aanvoelen. Het materiaal is veerkrachtig en warm. Het materiaal kan ook over een bestaande vloer met vloerverwarming worden gelegd.

Een gietvloer verbindt alle ruimtes in een woning met elkaar. Overal in huis wordt hierbij dezelfde vloer gebruikt. De gietvloer komt dus in de keuken, badkamer, slaapkamer enzovoort. Het wordt ook in een badkamer gebruikt omdat een gietvloer waterdicht is. Dat is maar goed ook, omdat het de mogelijkheid biedt dat je op de vloer kunt douchen.

Doordat alles naadloos wordt gelegd en de gietvloer een glad uiterlijk heeft kan hij gemakkelijk worden schoongemaakt. Wanneer er bijvoorbeeld in een keuken vet spetters of voedselresten op komen zijn deze met een vochtige doek gemakkelijk te verwijderen.

Kinderen

Wanneer deze vloer in een kinderkamer ligt, zullen de kinderen niet snel klagen over een koude vloer. Wanneer ze tijdens de ochtend uit het bed stappen, zullen ze minder last hebben van de koude ondergrond. Het is lekker als er een vloerverwarming aanwezig is. Dat is vooral fijn als de kinderen tijdens koude winteravonden op de slaapkamervloer willen spelen. De kinderen hoeven ook niet zo snel te schrikken als ze wat laten vallen. Er zullen niet snel beschadigingen optreden. De elasticiteit zorgt ervoor dat een gietvloer comfortabel aanvoelt. Omdat het materiaal van een gietvloer hoog belastbaar en slijtvast is, zullen er niet snel beschadigingen optreden. Beneden zal men weinig last hebben van de spelende kinderen op hun slaapkamer. De vloer is geluiddempend. Indien het in een appartement wordt toegepast, zullen de onderburen minder klagen als er een feestje is. Daarbij is het materiaal van de vloer ook nog brandvertragend.

Nog niet overtuigd? Klop eens aan bij Van Hollandse Bodem. Zij voorzien dagelijks huishoudens van een prachtige en unieke gietvloer van topkwaliteit