3 tips om laminaat online te bestellen en laten leggen

Het internet staat vol met allerlei soorten webshops. Zo kun je vandaag de dag eenvoudig laminaat online bestellen. Helaas heeft niet elke webshop de mogelijkheid om de bestelde vloerbedekking te leggen. In veel gevallen blijkt achteraf dat je toch zelf op je knieën moet op het laminaat te leggen. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend. Daarom ontdek je hier een aantal handige tips zodat jij de volgende keer zorgeloos de vloerbedekking naar keuze kan bestellen en laat leggen door hetzelfde bedrijf. Zo kom je niet meer voor nare, onverwachte verrassingen te staan. Met deze tips geniet ook jij binnen de kortste keren van een prachtig gelegde vloer.

Tip 1: zoek de laminaat ‘legservice’ categorie

De eerste dikke tip die wij jou meegeven vergt een klein beetje zoekwerk. Tip 1 is namelijk: zoek de ‘legservice’ categorie op de website. Wanneer je bij een webshop met laminaat bent geëindigd, moet je even goed de site bestuderen. Vaak ontdek je al gauw of er een ‘service’ knop is. De exacte naam voor de laminaat legservice kan per webshop variëren. Zo noemt de een het ‘legservice’ en de ander simpelweg ‘service’. Ontbreekt de knop in het algemeen? Dan bestaat er een grote kans dat de webshop in kwestie niet het laminaat komt leggen. Stroop in dat geval de mouwen maar alvast op. Je zal dan toch echt zelf aan de slag moeten gaan.

Tip 2: lees grondig de voorwaarden

Deze tip vloeit voort uit de vorige. Wanneer er een ‘service’ knop aanwezig is, moet je daar op klikken. Regelmatig krijg je dan een overzicht met de voorwaarden als je gebruik wil maken van de laminaat legservice. Bovendien zie je op deze pagina vaak ook hoeveel het gaat kosten om het laminaat te laten leggen bij de webshop in kwestie. Tip 2 is in dat geval: lees grondig de voorwaarden. Het komt namelijk voor dat de legservice niet alle soorten laminaat of vloerbedekking legt. Bovendien is het goed om te controleren of er complete vloeren worden gelegd. Dit houdt in of er naast de vloer en de ondervloer ook eventueel plinten worden gelegd. Door de voorwaarden goed door te nemen, weet je waar je aan toe bent.

Tip 3: mogelijkheden voor afwerking

Wil je dat het laminaat lang mee gaat en niet snel zal slijten? Controleer dan van tevoren of de legservice van de webshop ook eventueel afwerkingen van de vloer verzorgen. Bij de betere bedrijven kun je een keuze maken uit een geschikte afwerking voor jouw vloer. Zo is het mogelijk om de vloer te laten waxen, lakken of oliën. Afhankelijk van het laminaat dat jij uitgekozen hebt, zal een goede legservice jou adviseren over de mogelijkheden.